post_image Cikkek

Témakörök : | Oldalak :

Címlap » Cikkek » Statikus Weboldalak

A statikus weboldal lényege felhasználói szemmel

A statikus weboldal, vagy weblap egy egyszerű információközlést biztosító weboldal, jellemzően 5-15 oldalból áll. A weboldal tartalma, csak hozzáértő ember által, vagy erre kialakított célprogrammal módosítható. Ezek a célprogramok általában drágák. Vannak belőlük ingyenes változatozatok, ezek  viszont ritkán járnak kompromisszumok nélkül... Léteznek belőlük olyanok,  melyek „Amit látsz azt kapod” módon „szerkesztik” a weboldalt, valójában egy úgynevezett HTML (HyperText Markup Language) kódot generálnak, viszont ez a kód általában nem valid, vagy nem szabványos.

Hogy miért is?

  • Mert a nem hozzáértő ember nem megfelelő kód-eszközökkel építi fel az oldal szerkezetét.
  • Mert a program nem követeli meg a szabványossággal járó kötöttségeket.

Ezzel persze nem azt akarjuk kifejezni, hogy ezek a programok nem jók, a célnak megfelelnek, de csak szakértő, programozó kezében.

Miért jó, ha szabványos a weboldal?

  • Böngészőfüggetlen (viszonylagosan), nem „esik” szét a weboldal, tehát ugyanúgy fog kinézni Firefox-ban, mint Operában, vagy Internet Explorerben 8-ban. Itt érdemes megemlíteni a Microsoft® Internet Explorer korábbi verzióit, amelyek nem igazán tartják a szabványhoz magukat, viszont a 8-as változat esetében már jobb a helyzet.
  • Keresőrobotok is jobban „szeretik”,és ezt a rangsorban is díjazzák.

Kinek ajánljuk?

A statikus weboldal olyan cégek, magánszemélyek, vállalkozások számára ajánlott, akik nem sűrűn frissítik weboldalaikat, és az ezzel járó költségek is ritkábban merülnek fel. Valamint oldalak számától függően lényegesen alacsonyabb árral rendelkeznek mint a dinamikus weboldalak.

Ilyen weboldalak például :

  • Névjegykártyaweboldalak (tartalma jellemzően : név, elérhetőség, logó)
  •  A céget/vállalkozást, valamit a cég/vállalkozás termékeit, szolgáltatásait bemutató, esetlegesen képpel illusztrált weboldalak.

Amennyiben nem rendelkezel szakértelemmel, és weboldalad szeretnéd ránk bízni, vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

Témakörök : | Oldalak :